Barrio Realejo

In het zuiden van Spanje ligt de stad Granada. In een wijkje vol met statige herenhuizen, genaamd Barrio Realejo, staat een oud gebouw. De schatting is dat het zo’n 150 jaar oud is. In 2001 is deze helemaal gerenoveerd. Voor de liefhebber van Spaanse interieurs en bescheiden luxe is er in dit oude en karakteristieke gebouw een appartement vervaardigd. De omgeving van de vakantiewoning Granada is zeker het bezichtigen waard.

Kunst, cultuur en heerlijke snuisterijtjes

Levensgenieters en verzamelaars kunnen hun hart hier ophalen. In de omgeving is er veel om uw ogen flink de kost te kunnen geven. Door de eeuwen heen heeft de stad Granada een rijke geschiedenis beleefd. De stad ging van hand tot hand, van Feniciërs tot Grieken. Vele strijden zijn gestreden en wijken vernield en weer opgebouwd. In 1492 werd een einde gemaakt aan islamitische heerschappij en hiermee kwam ook een einde aan de Arabische invloeden in deze streek. Desondanks zijn er nog sporen van deze geschiedenis te bewonderen in de omgeving. Een mooi voorbeeld is de Corral del Carbón; een veertiende-eeuws voormalig Arabisch gastenverblijf gebouwd in 1336. Voor de liefhebber van Arabische architectuur en kronkelige straatjes en karakteristieke huizen is de wijk Albaicín een heuse aanrader.

Musea

Naast de merkbare geschiedenis is Granada diverse musea rijk. Denk aan de Fundación Rodriguez-Acosta vol met art-decokunst en gelijke tuinen. Maar ook het Archeologisch Museum van Granada in de Casa de Castril is goed toeven voor de geïnteresseerden in geschiedenis. Voor de gepassioneerden en bewonderaars van de Flamenco zijn de wijken Albaicín en Sacromonte ook een echte hotspot. Wilt u graag meer zien van de wereldwonderen van Granada, dan is de kathedraal van Granada een mooie plek om te gaan bewonderen. Het schijnt zelfs een van de grootste kathedralen van de wereld te zijn.

Wat moet u zeker gezien hebben in deze streek?

  • Vakantiewoning Granada
  • Het Alhambra paleis
  • Banuelo: de Arabische badhuizen
  • De kathedraal van Granada
  • Het klooster van Hiëronymus
  • Fundación Rodríguez-Acosta met haar art-decokunst en -tuinen

Fijne zomer!

Even terug naar die vakantiewoning in Granada. Voor iedereen die niet kan kiezen tussen de stadse taferelen en de vrije en ongerepte natuur is er een geweldige uitkomst. Als u meer wilt weten wat deze inhoudt, klik dan vooral even hier (link naar aanbieding). Zo heeft u de ultieme vakantie. Mocht u trouwens gauw verveeld zijn, dan kunt u nog een stukje verder rijden naar Sevilla dat wereldwijd bekend staat om haar beeldschone architectuur, cultuur en ambiance. Voor nu wensen wij u een fijne zomer, of: felices fiestas!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *