Beste limoncello

En die haalt u gewoon in Nederland

De zomer staat voor de deur. Tijd voor lekkere limoncello! En de echte liefhebber van Italië kiest dan bij voorkeur voor de beste limoncello. De zomer is namelijk periode waarin dit zoete drankje rijkelijk mag of moet vloeien. Maar waar vindt u de beste limoncello? Want één ding is zeker: de ene limoncello is de andere niet. Hoe weet u of u een limoncello tot de beste limoncello mag rekenen? We vertellen het hieronder. En we verklappen dan ook nog waar u die kunt kopen…

Oorsprong van limoncello

Limoncello komt van oorsprong uit het zuiden van Italië, rond de golf van Napels. Oorspronkelijk werd dit heerlijk zoete likeurtje gemaakt op het eiland Capri. Tegenwoordig wordt het gemaakt op Sicilië, Sardinië en Malta. Maar ook in Frankrijk en Californië hebben ze het gele geheim ontdekt. Toch mag alleen de limoncello die gemaakt is met de citroenen uit het Italiaanse Sorrento de naam ‘Liquore di Limone di Sorrento I.G.P.’ dragen. Dat is dus de echte limoncello, ofwel de Italiaanse zomer in een fles!

Waarom citroenen uit Sorrento?

De citroenen hebben een dikke schil, zijn ovaal van vorm, zeer geparfumeerd, vrij zuur en rijk aan vitamine C. Citroenen houden van zon en een licht briesje, maar niet van teveel zon, koude of wind. Daarom dus de citroenen uit Sorrento. De citroenen worden met de hand geplukt, ze mogen niet met de grond in aanraking komen, omdat er dan belangrijke kwalitatieve eigenschappen verloren gaan.

Kenmerken van ‘de beste’ limoncello

De beste limoncello is hieraan te herkennen:

  • De afdronk mag niet te bitter zijn.
  • De citroensmaak en de alcoholsmaak moeten perfect in balans zijn.
  • De echte limoncello is stroperig en onderscheidend van smaak.
  • Goede limoncello is altijd een beetje troebel.
  • Goede limoncello bevat slechts 4 ingrediënten: water, alcohol, suiker en citroen. Het vruchtvlees van de citroen wordt niet gebruikt. De kleur, smaak en stroperigheid van deze ‘godendrank’ komen uit de citroenschil.

Award voor de beste limoncello

Vindt u het lastig om bovengenoemde kenmerken te onthouden? De beste limoncello is gelukkig ook te herkennen aan de jaarlijkse award uitreiking voor de beste likeuren. Ook dit jaar is weer een limoncello tot de beste limoncello ter wereld uitgeroepen bij de World Spirit Awards. En die kunt u gewoon bestellen in een webshop in Nederland. De beste limoncello ter wereld is daarbij ook nog eens aantrekkelijk geprijsd. Redenen genoeg dus om de beste limoncello deze zomer met dozen vol te bestellen!

Wilt u meer tips voor uw zomervakantie? Kijk dan een in onze beste limoncello andere blogs op de website.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *