Bedorven vakantiepret door een inbraak

De vakantieperiode is weer aangebroken! Dat betekent dat veeI mensen voor korte of langere tijd hun huis verlaten voor een leuk dagje uit of een fijne vakantie. Echter, soms wordt de vakantiepret flink bedorven wanneer na thuiskomt blijkt dat er is ingebroken. De vakantieperiode is voor inbrekers hét moment om hun slag te slaan. Wanneer je wilt blijven genieten van een zorgeloze vakantie, is het noodzakelijk om je woning inbraakproof te maken. Want voor je het weet heb je de hulp nodig van een slotenmaker om je slot te vervangen. Wat kun je er precies aan doen om inbrekers te weren? Je leest het in dit blog.

Fouten die mensen maken als zij op vakantie gaan

Drie jaar geleden is de rijksoverheid begonnen met de campagne ‘Maak het ze niet te makkelijk’. Het doel van deze campagne was om de burger te leren hoe ze inbrekers buitenshuis kunnen houden. Ook het Nederlands Sleutel- en Slotenspecialisten Gilde (NSSG) wil mensen hulp bieden. Dit doen zij door mensen online tips te geven. Het gaat namelijk nog vaak fout bij de Nederlandse burger. Zo is het bijvoorbeeld voor inbrekers heel makkelijk te zien of bewoners voor langere tijd weg zijn. Mensen laten hun post op de mat liggen, hun gordijnen blijven gesloten en de woning is ‘s avonds donker. Dit zijn fouten die makkelijk kunnen worden voorkomen.

Wat je kunt doen om een inbraak te voorkomen?

Volgens het NSSG zijn er veel basisdingen die mensen kunnen doen om een inbraak te voorkomen. Deze maatregelen kosten weinig tot niets. Laat je huis er zo veel mogelijk bewoond uitzien. Je kunt bijvoorbeeld tijdschakelaars gebruiken en met de buren afspreken om de post weg te halen. De post kan dan op een plek uit het zicht worden gelegd. Tevens kan je je buurman of buurvrouw vragen om de auto voor je deur te parkeren. Naast deze tips om het huis bewoond te laten lijken, kun je ook alle deuren en ramen controleren.

Een professionele controle van een slotenmaker

Weet je niet waar je op moet letten wanneer je de deuren en ramen controleert? Dan is het verstandig om een vakkundige slotenmaker in te schakelen. Deze slotenmaker kan een controle voor je uitvoeren, zodat je weet of alles in orde is. De slotenmaker controleert het hang- en sluitwerk en kan, indien nodig, aanpassingen doen. Heb je ook behoefte aan een grondige controle om je woning inbraakproof te maken voordat je op vakantie gaat? Kijk dan snel op internet of er een slotenmaker bij jou in de buurt zit.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *