Vakantie dichtbij huis

Kamperen in Nederland wordt weer door steeds meer mensen gedaan. De Nederlandse campings worden in binnen- en buitenland uitstekend gewaardeerd. Het niveau in comfort en voorzieningen is hoog. U kent vast wel de verhalen over buitenlandse campings die oud of vies worden gevonden. Daar wil de gemiddelde Nederlander dus nooit meer naartoe terug. In de Nederlandse regio’s met een vakantietraditie zien we het campingbezoek stevig toenemen. Drenthe is bijvoorbeeld zo’n regio met een hoge campingdichtheid. In de zomerperiode is het aantal tijdelijke inwoners zelfs hoger dan het aantal reguliere inwoners in Drenthe. En zeg nou zelf? Wie van kamperen houdt is met goed weer op een Nederlandse camping prima voorzien van de basis ingrediënten voor een fijne vakantie. Lekker dichtbij en toch van alles te doen.

Drenthe als vakantieregio

Drenthe is een populaire vakantieregio. Er zijn leuke steden en dorpen. De Drenthe hunebedden zijn altijd wel goed voor een bezoek vanaf de camping. Wie echt grote keien in Nederland wil zien kan hiervoor toch echt het beste in Drenthe terecht. Soms zijn ze zelfs op fietsafstand van de camping in Drenthe. Fietsen is door het licht heuvelige landschap in Drenthe ook ideaal. Wie vakantiegangers met camper of caravan naar Drenthe ziet afreizen ziet vaak de fietsen achterop bevestigd. Altijd goed voor een tocht door de natuur of als vervoermiddel naar stadjes en dorpen dichtbij. Plaatsen als Assen, Emmen en Coevorden mogen zich in een toenemende populariteit verheugen. Wie toch nog even in het buitenland wil zijn heeft Duitsland binnen handbereik. De Drentse campings zijn goed voorzien van faciliteiten, bieden ruime plaatsen en worden ook steeds groener. Voor duurzame recreatie is door de brancheorganisatie voor campinghouders de Green Key in het leven geroepen. Steeds meer campinghouders zetten in op de duurzaamheid van de camping. De initiatieven worden breed gewaardeerd door campingbezoekers.

De voordelen van kamperen in Nederland

Bezoekers van Nederlandse campings kiezen vooral voor kamperen in Nederland omdat:

De reisafstand altijd kort is, waardoor ook de kosten beperkt kunnen worden

    • Het voorzieningenniveau van Nederlandse campings hoog is
    • Je gewoon je eigen taal kunt spreken
    • Je nooit ver hoeft te reizen voor natuur en cultuur
    • De risico’s in Nederland lager zijn dan in sommige buitenlanden

Zin om op vakantie te gaan?

Heeft u al zin gekregen om op vakantie te gaan en wilt u een voorbeeld van een populaire camping in Drenthe bekijken? Kijk dan eens op de website van Camping Klein Zwitserland, deze camping in Drenthe biedt u een fraaie ligging in het Drentse landschap en beschikt over moderne faciliteiten.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *